måndag 27 juli 2015

Silviakaka

Silviakaka
2 hela ägg
1 äggvita
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 dl vatten
Glasyr:
1 äggulor
100 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl kokos

Vispa de hela äggen, äggvitan och strösockret pösigt med elvisp. 
Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i äggsmeten. Rör i vattnet. 
Häll i rund och smord springform.
Grädda 175 grader i 20-25 min på nedersta falsen.
Låt kallna
Glasyr:
Smält smöret, tillsätt socker och vaniljsocker. Rör tills sockret löst sig och smeten har svalnat något.
Rör sedan ner äggulan när smeten har svalnat något.
Bred glasyren på den kalla kakan, strö över kokos

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar